Про мене

Моє фото
Львів, Ukraine
Привіт! Мене звати Валентинка, корінна львів'янка :) Пробую себе у багатьох рукодільних техніках. Сподіваюсь, у мене Вам буде цікаво. Якщо якийсь виріб сподобався - з задоволеням зроблю його для Вас! Моя пошта: valentynka@mail.ru. Я в Skype: valentynka_samoilenko.

пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Як я редагую фото.

Привіт!
Сьогодні я до Вас з Статтею-МК для блогу "Завдання для душі" про мій спосіб редагування фото.

Не зважаючи на велику кулькість різних МК по редагуванню фото за допомогою різноманітних програм, ця тема залишається актуально. Наразі, я ще не зустрічала інформації про програму Picasa від Google, якою користуюсь вже кілька років, ще до того як захопилась скрапом.

Вона дозводить вам впорадкувати, редагувати, ретушувати, завантажувати цілі альбоми в веб-альбоми Picasa та ше купа усього) Завантажити програмку ви можете з офіційного сайту picasa.google.com.


Тепер трошки наглядких прикладів використання цієї програми.
Щоб Picasa не показував вам усі знайдені щображення на комп'ютері, виберіть, які папки потрібно відображати.

Шоб кожного разу не шукати в Picasa потрібне фото, можна через контекстне меню відкрити потрібне фото в Picasa, а потім вибрати знизу "Редагувати в Picasa"


Тепер зліва ви бачите п'ять закладок з купою різних функцій, показувати фото кожної я не буду, бо й так пост великий) лише напишу кілька слів про ті, якими найчастіше куристуюсь, навівши стрінку мишки на кожну з іконок ви отримаєте маленький опис функції.


Перша закладка (ключик) "Дії, які часто виконуються". Я завжди починаю з обрізки фото, тут можна вручну вирізати потрібне, або вибрати потрібний із стандартних форматів.Якшо фото криве, можна його "Вирівняти". Якшо я редагую фото з людьми, то використовую "Червоні очі" та "Ретушувати". "Ретушувати" для мене просто чарівна паличка, допомагає зробити шкіру ідеальною, без жодної плямки чи прищика). "Текст" дає можливість поставити автограф на фото. "Мені пощастить" "Авирконтраст" та "Автоколір" автоматично коректує овітлення та кольори на фото. або ж це можна зробити самостійно на слідуючій вкладці (сонечко) "Дії з освітленням і кольором з точною настройкою"


Слідуючі три вкладки (пензлики) мають назву "Приємна і корисна обробка зображень" та "Ще приємніша і корисніша обробка зображень" І це дійсно приємні функції! Фантазуйте!


Після усіх маніпуляцій не забудьте зберегти результат Файл => Зберегти, або натиснувши Ctrl+S.

І ще кілька функцій:
1. Відтворити слайд-шоу на весь екран. 2. Створити фотоколаж. 3. Створити презентацію відеофайлу. 4. Зберегти відредаговані фотографії на диску. 5. Завантажити та поділитись у Google+.


І, на останок, покажу кілька колажів "До і Після" з використанням Picasa.


Використано: обрізка, вирівнювання світла і температури кольору, додано тіні, віньєтування.


Використано: обрізка, ретушування, вирівнювання світла і температури кольору, додано тіні.

Як завжди, сподіваюсь на користь даної інформації)) Якщо виникнуть запитання, з задоволення відповім.

Ваша Валентинка♥


4 коментарі:

  1. я теж користуюсь цією програмою)

    ВідповістиВидалити
  2. Класна штука тільки що і собі поставила!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Рада, що стаття стала корисною! Програмка дійсно класна і легша для мене за фотошоп)

      Видалити
  3. я Пікассу і тільки Пікассу юзаю вже давно для редагування фото)))вона кльова)))

    ВідповістиВидалити